Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο. Μια κρούστα Oreo καλύπτεται με ένα μείγμα πουτίγκας με τυρί κρέμα και στη συνέχεια πασπαλίζεται με περισσότερα Oreo για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο που θα θέλαμε να το κρατούσαμε στα ψυγεία μας όλο το χρόνο. Αυτή η εκδοχή κέικ μοιάζει πολύ με το Dirt Pudding που φτιάχνεται σε ατομικά φλιτζάνια και πουτίγκα σοκολάτας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (400 γρ.) συσκευασία Oreos

4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 (100 γρ.) κουτί πουτίγκα βανίλιας στιγμής

1 1/2 κ.γ. κρύο γάλα

1 225 γρ.) τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. ζάχαρη άχνη

1 φλ. κρέμα γάλακτος

dirt cak

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίστε τα Oreos σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τα όλα εκτός από ¾ φλιτζάνι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να συγκρατείται. Ρίξτε το μείγμα σε ταψί 9″-x-9″ και τοποθετήστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το μείγμα πουτίγκας και το γάλα μέχρι να πήξει και μετά βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Αναμείξτε την πουτίγκα στο μείγμα του τυριού κρέμα και μετά προσθέστε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την κρούστα Oreo και απλώστε με μια σπάτουλα. Συμπληρώστε με το κρατημένο ¾ φλιτζάνι θρυμματισμένα Oreos.

Αφήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 3 ώρες και μέχρι όλη τη νύχτα.

empty alt

Υγιεινή η διατροφή των Ελλήνων

Άφθονα λαχανικά, φρούτα και κρέας, μέτρια προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια και ψάρια: αυτή είναι η βάση της διατροφής στην σύγχρονη Ελλάδα σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top