Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό. Η δροσερή σαλάτα είναι καρυκευμένη με αλάτι, μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο. Με μόνο 73 θερμίδες ανά μερίδα, η σαλάτα δεν θα σπάσει τον προϋπολογισμό θερμίδων σας.
Συστατικά
3 μέτριες ντομάτες (3/4 κιλά συνολικά), κομμένες σε 8 φέτες
2 (30 γρ) φέτες τυρί μοτσαρέλα μερικώς αποβουτυρωμένο, κάθε μια κομμένη σε λωρίδες (24 λωρίδες συνολικά)
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα σε λεπτές φέτες
Απόδοση παραγωγής:
4 μερίδες
Μέγεθος σερβιρίσματος:
1/4 της συνταγής
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις ντομάτες και το τυρί εναλλάξ στο πιάτο, επικαλύπτοντας ελαφρά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με λάδι. Σκορπίζουμε από πάνω βασιλικό.
Διατροφικές πληροφορίες:
Θερμίδες: 73 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 9 g, Πρωτεΐνες: 4 g, Λιπαρά: 5 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 9 mg, Νάτριο: 165 mg, Φυτικές ίνες: 1 g
Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1/2 λιπαρά, 1 λαχανικό, 1/2 κρέας.