Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.

 

Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας. Ειδικά όταν αυτό που κόψατε πριν ήταν κάτι έντονο, όπως κρεμμύδια ή σκόρδο. Φράουλες με άρωμα σκόρδου; Αηδία!

 

Για να σας σώσουμε από αυτό το περίεργο ενδεχόμενο, αποκαλύπτουμε τι γίνεται όταν κόψετε σκόρδο σε πλαστικές και ξύλινες σανίδες κοπής και στη συνέχεια, δοκιμάσατε τις εξής λύσεις για αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα:

 

Λύση 1: Χυμός λεμονιού και ξίδι. Είχαμε αρκετές ελπίδες για αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό φυσικού καθαρισμού, ο οποίος συχνά λειτουργεί καλά για την εξαφάνιση άλλων ισχυρών μυρωδιών σε άλλες επιφάνειες κουζίνας. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε, όταν δοκιμάστηκαν στις σανίδες κοπής μετά το σκόρδο, ότι δεν εξαφάνισαν τη μυρωδιά ή τη γεύση. Οπότε αποφύγετε αυτή την εκδοχή.

 

smell2

 

Λύσεις 2-5. Αλεσμένος καφές, τριμμένη πατάτα, τριμμένο μήλο με χοντρό αλάτι και κομμένο στη μέση λεμόνι. Είπαμε να δοκιμάσουμε μερικά hacks στο διαδίκτυο. Όλα απέτυχαν. Πάμε παρακάτω.

 

Λύση 6: Μαγειρικής σόδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε: ότι αυτός ο τρόπος εξαφάνισε σχεδόν κάθε ίχνος μυρωδιάς! Απλώσαμε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια κοπής, την τρίψαμε με ζεστό νερό και στη συνέχεια ακολούθησε σαπούνι και ζεστό νερό.

 

Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει ούτε αυτό τότε ξέρετε ότι έχετε μόνο μία ριζική λύση – να έχετε ένα ειδικό ξύλο ή μια ξεχωριστή επιφάνειας κοπής μόνο για σκόρδο και κρεμμύδι!

 

 

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
Back To Top