Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.

 

Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας. Ειδικά όταν αυτό που κόψατε πριν ήταν κάτι έντονο, όπως κρεμμύδια ή σκόρδο. Φράουλες με άρωμα σκόρδου; Αηδία!

 

Για να σας σώσουμε από αυτό το περίεργο ενδεχόμενο, αποκαλύπτουμε τι γίνεται όταν κόψετε σκόρδο σε πλαστικές και ξύλινες σανίδες κοπής και στη συνέχεια, δοκιμάσατε τις εξής λύσεις για αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα:

 

Λύση 1: Χυμός λεμονιού και ξίδι. Είχαμε αρκετές ελπίδες για αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό φυσικού καθαρισμού, ο οποίος συχνά λειτουργεί καλά για την εξαφάνιση άλλων ισχυρών μυρωδιών σε άλλες επιφάνειες κουζίνας. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε, όταν δοκιμάστηκαν στις σανίδες κοπής μετά το σκόρδο, ότι δεν εξαφάνισαν τη μυρωδιά ή τη γεύση. Οπότε αποφύγετε αυτή την εκδοχή.

 

smell2

 

Λύσεις 2-5. Αλεσμένος καφές, τριμμένη πατάτα, τριμμένο μήλο με χοντρό αλάτι και κομμένο στη μέση λεμόνι. Είπαμε να δοκιμάσουμε μερικά hacks στο διαδίκτυο. Όλα απέτυχαν. Πάμε παρακάτω.

 

Λύση 6: Μαγειρικής σόδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε: ότι αυτός ο τρόπος εξαφάνισε σχεδόν κάθε ίχνος μυρωδιάς! Απλώσαμε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια κοπής, την τρίψαμε με ζεστό νερό και στη συνέχεια ακολούθησε σαπούνι και ζεστό νερό.

 

Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει ούτε αυτό τότε ξέρετε ότι έχετε μόνο μία ριζική λύση – να έχετε ένα ειδικό ξύλο ή μια ξεχωριστή επιφάνειας κοπής μόνο για σκόρδο και κρεμμύδι!

 

 

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
Back To Top