Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές. Είτε ωμό σε σαλάτα, είτε ως ύλη για πίτες και συνοδευτικό ή σπανακόρυζο – είναι all time classic και δεν το βαριόμαστε ποτέ. Αν θέλετε να το απολαύσετε με πιο ιδιαίτερο τρόπο, δοκιμάστε την παρακάτω λαχταριστή σούπα που είναι παντός καιρού και θα βάλει όμορφο χρώμα στο τραπέζι σας και εξαιρετική γεύση στο πιάτο σας.
ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 δέσμη πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1/2 »
1 κιλό σπανάκι, χοντροί μίσχοι κομμένοι
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κρέμα γάλακτος, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλ. ψωμί σε κύβους
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κρεμμύδι και πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέστε πατάτα και σπανάκι. Περιχύνετε με το ζωμό και βράζετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το σπανάκι να γίνει πράσινο και οι πατάτες να μαλακώσουν, 15 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να αναμίξετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Ανακατεύετε προσθέτοντας την κρέμα.
Γαρνίρετε με περισσότερη κρέμα και κρουτόν.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ: Σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το ψωμί σε μια στρώση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί παντού, περίπου 3 λεπτά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε αμέσως.