Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
Ωστόσο ένα tip που δίνει το Popsugar.com υπόσχεται να λύσει όλα αυτά τα μεγάλα σου προβλήματα.
Ρίχνεις σε ένα γυάλινο ποτήρι ή βαζάκι λίγο νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια στρώση πάχους περίπου 1 εκατοστού. Προσθέτεις και το αυγό, ακαθάριστο, και αν είναι βαζάκι, κλείνεις το καπάκι.
Γυρίζεις το βαζάκι ή το ποτήρι στο πλάι, πιέζοντας με τη μία παλάμη σου την ανοιχτή πλευρά αν είναι ποτήρι, ώστε να μη χυθεί το νερό.
Αρχίζεις να το κουνάς, ώστε το αυγό όχι να τσουλάει στο ποτήρι, αλλά να χτυπάει στα τοιχώματά του. Κάπου εκεί, θα δεις το τσόφλι να αρχίσει να ραγίζει.
Συνεχίζεις το κούνημα μέχρι το τσόφλι να αφαιρεθεί. Ξεπλένεις το αυγό κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να απομακρύνεις τα μικρά κομματάκια που μπορεί να έχουν απομείνει και απολαμβάνεις.