Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!
Πληροφορίες
Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό. Στη συνέχεια πωλείται είτε ολόκληρο είτε σπασμένο σε μικρότερα κομμάτια.
Σε μορφή ολόκληρων κόκκων χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να βράσει, ενώ σπασμένο δεν απαιτεί πάνω από 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι ένα δημητριακό με καπνιστό άρωμα ξηρών καρπών, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ιδιαίτερα νόστιμο ακόμα και αν μαγειρευτεί μόνο σε αλατισμένο νερό (αν και πολλοί επιλέγουν να το βράσουν σε ζωμό κοτόπουλου).
Οι προτάσεις κατανάλωσης είναι πολλές: Μπορεί, για παράδειγμα, να καταναλωθεί ως πρωινό στη θέση της βρόμης, μαζί με αποξηραμένα φρούτα και γιαούρτι, να συνοδεύσει το κρέας, να προστεθεί σε σούπες, ή να γίνει ένα πολύ ωραίο κυρίως πιάτο τύπου ριζότο.
Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.