Αυτό το πλούσιο πιάτο ζυμαρικών με φωτεινή, φρέσκια γεύση είναι ιδανικό για πολυάσχολα βράδια. Η παρμεζάνα προσθέτει ευπρόσδεκτη αλμυρότητα μπορείτε ακόμα να το συνδυάσετε με κοτόπουλο ή γαρίδες στη σχάρα ή τραγανά ρεβίθια για να συμπληρώσετε σε πρωτεΐνη.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένο
500 γρ. ζυμαρικά
1 ¾ φλιτζάνια νερό
1 ½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών χαμηλού νατρίου ή ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Ι κιλό μπρόκολο μπουκέτα, αποψυγμένα και ψιλοκομμένα ή φρέσκο
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, ή περισσότερο αν σας αρέσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε, ανακατεύετε, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε ζυμαρικά, νερό, ζωμό, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε και βράστε. Βγάλτε το καπάκι, μειώστε τη θερμότητα σε μεσαία υψηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά. Προσθέστε μπρόκολο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να θερμανθεί, 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και ανακατέψτε προσθέτοντας την παρμεζάνα και τον χυμό λεμονιού.