Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού. Οι πιο θαρραλέοι έχουν προσθέσει και διάφορες εκτελέσεις με γέμιση τυριών και μυρωδικών. Όσοι τολμούν να πάνε τη συνταγή ένα βήμα πιο κάτω αρέσκονται να βυθίζουν τους κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι και να τους τηγανίζουν όπως είναι με τη γέμιση.

Εδώ σου παρουσιάζουμε μια παραλλαγή που εκτός από τυρί έχει μπέικον και μανιτάρια που είναι πάντα αγαπημένο γιατί είναι γεμάτο με γεύση και υφή. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους γεμισμάτων!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12-14 άνθη κολοκυθιών, χωρίς σπόρια και στήμονα

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

110 γρ μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο φρέσκο δεντρολίβανο (10ml)

½ φλιτζάνι ρικότα

1 κρόκος αυγού

αλάτι

φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

ελαιόλαδο

blossom1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 205 ° C. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί 9×9 ή τα βάζεις σε ένα ταψί που έχει λαδόκολλα.

Ετοιμάζεις το μπέικον και στη συνέχεια το βγάζεις από το τηγάνι. Κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το αφήνεις στην άκρη. Διατηρώντας 2 κουταλιές λίπος μπέικον (αφαίρεσε το υπερβολικό λίπος με χαρτοπετσέτα), προσθέτεις τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Συνδυάζεις τη ρικότα, το μπέικον, τα μανιτάρια και τον κρόκο αυγού. Προσθέτεις με αλάτι αν χρειαστεί.

Ανοίγεις απαλά τα άνθη και προσθέτεις τα υλικά με το μείγμα ρικότα / μπέικον / μανιτάρι, περίπου 1-2 κουταλάκια του γλυκού ανά λουλούδι ανάλογα με το μέγεθος του λουλουδιού. Βάζεις τα γεμιστά λουλούδια στο ταψί στο προθερμασμένο φούρνο αφού τα ψεκάσεις ελαφρώς με ελαιόλαδο.

Ψήνεις για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεις ζεστά. Μπορείς να τα συνδυάσεις με δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

 

 

empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

My Blueberry Gin & Tonic nights and... days

Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού
Back To Top