Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια:
-Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο της πρωτεΐνης.
-Τα λαχανικά σου να μαγειρεύονται υπερβολικά αργά, με απώλειες στην υφή, το χρώμα, τη γεύση και το άρωμά τους.
Πώς θα επανορθώσεις: Ζέστανε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να τσιτσιρίζει το νερό που ρίχνεις στο σκεύος (μην κάνεις τη δοκιμή με ελαιόλαδο, γιατί μπορεί να εκτοξευτεί προκαλώντας εγκαύματα).