Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com
Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία γεύση, που είναι σαν να πίνεις λιωμένη μπάρα σοκολάτας! Το βέβαιο είναι ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα δοκιμάζοντάς τη.
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου ή από άλλο ξηρό καρπό
1 μπανάνα
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή από κάσιους
1 κ.γ. σκόνη κακάο
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μία πρέζα αλάτι
Μερικά κομματάκια μαύρης σοκολάτας για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Πώς θα τη φτιάξεις:
1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το γάλα μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
2. Ρίχνεις το ζεστό γάλα σε ένα μπλέντερ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ένταση και μετά δυναμώνεις και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Μεταφέρεις το ρόφημα σε ένα γυάλινο βαζάκι ή ένα φλιτζάνι και γαρνίρεις, αν θέλεις, με μαύρη σοκολάτα. Το απολαμβάνεις ζεστό.