Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούμε είναι το εξής: «Το σώμα και το μυαλό μου χρειάζονται έξτρα ενέργεια για να ανταξεπέλθουν στις απαιτήσεις αυτής της πολύωρης διαδρομής/πτήσης…».

Η παρακάτω συνταγή λοιπόν, που προτείνει το Popsugar.com, είναι ένα φαινομενικά ετερόκλητο μείγμα που υπόσχεται όμως να μας εφοδιάσει με ενέργεια και νοστιμιά. Και, το σημαντικότερο; Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα σακουλάκι και να το πάρουμε παντού μαζί μας. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για το ταξίδι των φετινών γιορτών.

Τι θα χρειαστούμε

8 χοντρές φέτες μπέικον
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. σπόροι σησαμιού
3 φλιτζ. αλατισμένα κάσιους και/ή φιστίκια
4 τσιπς αποξηραμένου ανανά, κομμένα σε μικρές μπουκιές.

Πώς θα το φτιάξουμε

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αραδιάζουμε το μπέικον σε ένα ταψάκι, σε μια στρώση, και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 25 λεπτά. Το αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες του 1 εκατοστού.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το πιπέρι και το σησάμι. Προσθέτουμε το μπέικον, τους ξηρούς καρπούς και τον ανανά και ανακατεύουμε καλά.

3. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να μην είναι πια κολλώδες.

empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
Back To Top