Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
Αυτές οι κροκέτες θα αναδείξουν το κουνουπίδι με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Έχουμε συμπεριλάβει μια έκδοση στο φούρνο καθώς και μια έκδοση με φριτέζα αέρος παρακάτω—και τα δύο είναι υπέροχα, αλλά είμαστε ερωτευμένοι με το πόσο χρυσή γίνεται η συνταγή στη φριτέζα αέρος!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 λεπτά
CAL/SERV:
272
Συστατικά
σπρέι μαγειρικής
4 φλ. μπουκίτσες κουνουπιδιού, στον ατμό (περίπου 1/2 μεγάλο κουνουπίδι)
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 φλ. τριμμένο τσένταρ
1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2/3 φλ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουτ. κέτσαπ
2 κ.σ. Σριράτσα
Εκτέλεση
ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάζετε το κουνουπίδι στον ατμό μέχρι να μαλάκωσει. Τοποθετήστε το βραστό κουνουπίδι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στύψτε το να στραγγίξει το νερό.
Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ με αυγό, τσένταρ, παρμεζάνα, φρυγανιά και σχοινόπρασο και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
Παίρνετε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μείγμα και το τυλίγετε με τα χέρια μας σε τραγανό σχήμα. Τοποθετήστε το σε έτοιμο ταψί και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες.
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε την πικάντικη κέτσαπ: Συνδυάστε την κέτσαπ και τη Σριράτσα σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε να ενωθούν.
Σερβίρετε τις ζεστές κροκέτες κουνουπιδιού με πικάντικη κέτσαπ.
ΣΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ
Ετοιμάστε τις κροκέτες με τη διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω, παραβλέποντας ό,τι αναφέρεται σε φούρνο και ταψί… Δουλεύοντας σε παρτίδες, τακτοποιήστε σε ένα καλάθι της φριτέζας αέρος σε μία στρώση και μαγειρέψτε στους 190° για 10, μέχρι να ροδίσουν τα οι κροκέτες.