Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Αυτό αναδεικνύεται από το συνδυασμό ευρημάτων σχετικών μελετών που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία 33 χρόνια (μεταξύ 1982 και 2015) Όπως γράφουν οι ερευνητές στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής (JACN) πραγματοποίησαν την ανάλυσή τους για να εξετάσουν αν τα αυγά αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως πίστευε έως πρότινος η επιστημονική κοινότητα, ή όχι.Έτσι, εξέτασαν όλες τις κλινικές μελέτες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που αφορούσαν την κατανάλωση αυγών και τη δυνητική συσχέτισή της με τη στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.Στις μελέτες συμμετείχαν συνολικώς πάνω από 275.000 εθελοντές.«Η κατανάλωση έως 1 αυγού ημερησίως μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως στεφανιαίας νόσου», σημειώνουν στο άρθρο τους.«Τα αυγά έχουν πολλά θετικά στοιχεία, καθώς είναι πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες λουτεΐνη και ζεαξανθίνη (υπάρχουν στον κρόκο τους), αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν βιταμίνες Ε, D και Α», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντόμινικ Αλεξάντερ, από το ερευνητικό Ινστιτούτο EpidStat στο Άνν Άρμπορ του Μίσιγκαν.Ένα μεγάλο αυγό παρέχει 6 γραμμάρια καλής ποιότητας πρωτεϊνών. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τις αναθεωρημένες διατροφικές συστάσεις του 2015, στις οποίες τα αυγά προστέθηκαν μεταξύ των πρωτεϊνικών επιλογών για μικρούς και μεγάλους. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν πλέον κατανάλωση έως τριών αυγών την εβδομάδα στους περισσότερους ενήλικες.

 

empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη μαγειρική και να την αγαπήσουν

Λίγο οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, λίγο η τάση να επιστρέφουμε στο σπιτικό φαγητό (ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε), λίγο το ότι το στερεότυπο «τα αγόρια δεν μαγειρεύουν» ολοένα χάνει έδαφος (ελπίζω δηλαδή), κάποιοι γονείς επιχειρούμε να μετατρέψουμε το καθημερινό μαγείρεμα σε οικογενειακή...
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top