Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός. Τώρα θα μπορείς εύκολα να το φτιάξεις και να το απολαύσεις και στο σπίτι σου – και να εντυπωσιάσεις και όσους καλέσεις για καφέ…

 

Μπορώ να φτιάξω το δικό μου μπαχαρικό κολοκύθας;

Απολύτως! Το μπαχαρικό κολοκύθας είναι απλώς ένας διασκεδαστικός όρος για έναν συνδυασμό όλων των κλασικών ζεστών μπαχαρικών. Αγαπάμε το μπαχαρικό κολοκύθας μας και το κρατάμε σε ετοιμότητα όλη τη σεζόν! Το καλύτερο κομμάτ; Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό που δεν σου αρέσει, τότε μπορείς να το παραλείψεις ή να μειώσεις την ποσότητα!

 

Τι γίνεται αν δεν έχω μηχανή για αφρόγαλα;

Η μηχανή για αφρόγαλα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο αφρός latte στο σπίτι. Εάν δεν έχετε, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δύο επιλογές. Μπορείς να θερμάνεις το μείγμα γάλακτος και στη συνέχεια να το χτυπήσεις έντονα για περίπου 1 λεπτό για να κάνει αφρό. Άσκηση αξίας 100%!

Ή μπορείς να παραλείψεις τον αφρό και να προσθέσεις σαντιγί αντ’ αυτού! Ή θερμαίνεις το μείγμα γάλακτος και, στη συνέχεια, το ρίχνεις στην κούπα σου και προσθέτεις με μια πλούσια ποσότητα σαντιγί για ένα πιο πολυτελές latte.

 

Ποια είδη γάλακτος μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Το πλήρες γάλα λειτουργεί καλύτερα για να έχεις ένα αφρώδες latte, αλλά μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το 2% γάλα θα σου προσφέρει ωραίο αφρό, αλλά απλώς δεν θα έχει τόσο κρεμώδη όσο το πλήρες γάλα.

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικό γάλα, προτείνουμε γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

pumpkin spice latte

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο

1/2 κουτ. μπαχαρικό κολοκύθας, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. ζεστό εσπρέσο ή καφέ

Κτυπημένη κρέμα για γαρνιτούρα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

2 κουταλιές της σούπας. κανέλα

2 κουτ. αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. γαρύφαλλο

1 κουτ. αλεσμένο μπαχάρι

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς μαζί γάλα, κολοκύθα, σιρόπι σφενδάμου, μπαχαρικά και εκχύλισμα βανίλιας Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, στη συνέχεια ανακατεύεις το μείγμα σε μηχανή για αφρόγαλα μέχρι να αφρίσει.

Ρίχνεις ζεστό εσπρέσο σε μια κούπα και στη συνέχεια γεμίζεις με αφρώδες γάλα κολοκύθας-μπαχαρικών. Καλύπτεις με σαντιγί και πασπαλίζεις με μπαχαρικά κολοκύθας.

 

 

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top