Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους. Ποια είναι αυτά; Τα αποκαλύπτει η Βρετανίδα Anna Jones, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «A Modern Way to Cook».
1. Χρησιμοποίησε βραστήρα. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα νερού σε βραστήρα, το οποίο αμέσως μετά θα μεταφέρεις σε κατσαρόλα. Προσθέτεις εκεί τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν. Όπως θα διαπιστώσεις, θα είναι έτοιμες σε πολύ λιγότερο χρόνο.
2. Κόψε τις πατάτες σε κυβάκια πριν από το βράσιμο. Αν συνδυάσεις αυτό το τρικ με νερό κατευθείαν από το βραστήρα, θα σου μαλακώσουν σε 5’ λεπτά! Φυσικά, μπορείς να το αξιοποιήσεις μόνο σε συνταγές που ζητούν τις πατάτες κομματιασμένες ή πολτοποιημένες, όπως σε σούπες ή σε έναν πουρέ.
Extra tip: Και σε άλλα λαχανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κόλπο με το νερό από το βραστήρα, όπως είναι η κίτρινη κολοκύθα, τα παντζάρια και τα στελέχη του σέλερι.