Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες:
1. Σύναψε ειρήνη με τα ωμά αυγά και τις αντζούγιες. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Για να φτιάξεις τη σωστή σος, πρέπει να αγκαλιάσεις δύο υλικά που πιθανόν να σου προκαλούν αηδία: αντζούγιες και ωμό αυγό. Κι όμως, αυτά ακριβώς απολάμβανες τόσο καιρό μαζί με την αγαπημένη σου σαλάτα του Καίσαρα, χωρίς να το γνωρίζεις.
2. Τρίψε λίγη παρμεζάνα. Πάρε την καλύτερη παρμεζάνα που αντέχει το πορτοφόλι σου, αλλά μην την τρίψεις πριν από την προετοιμασία της σαλάτας. Υπολόγισε ότι για μία σαλάτα θα χρειαστείς ένα τέταρτο του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα.
3. Ψιλόκοψε τις αντζούγιες και το σκόρδο. Κόψε σε μικρά κομματάκια δύο φιλετάκια αντζούγιας. Μετά, στην ίδια επιφάνεια κοπής, λιώσει μια σκελίδα σκόρδου. Χρησιμοποιώντας τη λεπίδα από το μαχαίρι σου, παράλληλα με την επιφάνεια κοπής, λιώσε την αντζούγια και το σκόρδο μαζί, μέχρι να αποκτήσεις μια ομοιόμορφη πάστα.
4. Ανακάτεψε τα υλικά σου. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακάτεψε ένα ωμό αυγό, τρεις κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, την πάστα σκόρδου-αντζούγιας, ½ κ.γ. Γούστερ σος, ¼ κ.σ. μπούκοβο σε νιφάδες και 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.
5. Τέλος, πρόσθεσε ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο φυτικό λάδι – εξαρτάται από τη γεύση που θέλεις να πετύχεις (και τις προμήθειες στην κουζίνα σου). Για να δώσεις, πάντως, την πλούσια γεύση του ελαιολάδου… δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο.