Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε. Για την καλύτερη εμπειρία ψημένου μήλου, το αγαπημένο μας μήλο προς χρήση είναι το Honeycrisp: Ζουμερό αλλά στιβαρό, πικάντικο και γλυκό, αντέχει σαν πρωταθλητής τον χρόνο ψησίματος των 50 λεπτών. Ωστόσο, μην αφήσετε τις προκαταλήψεις μας να περιορίσουν τις επιλογές σας: ποικιλίες όπως οι Granny Smiths, Galas, Pink Ladies και Braeburns λειτουργούν εξίσου καλά. Θα σας συμβουλεύαμε να μείνετε μακριά από τα Red Delicious (η φλούδα τους μπορεί να είναι αρκετά παχιά και σκληρή) καθώς και τα Macintosh (ιδανικά για σάλτσα μήλου αλλά δεν κρατούν τέλεια το σχήμα τους κατά το ψήσιμο).

Επειδή η περιεκτικότητα σε υγρασία κάθε μήλου ποικίλλει, ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει επίσης. Συνιστούμε να ελέγχετε την ετοιμότητα του μήλου σας ξεκινώντας από 40 λεπτά. Αν δεν είναι αρκετά τρυφερά στα 50 λεπτά του χρόνου ψησίματος, μην εκπλαγείτε αν χρειαστούν έως και μια ολόκληρη ώρα για να φτάσουν σε αυτό το τέλειο σιροπιασμένο στάδιο.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μήλα, όπως Honeycrisp

1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. βρόμη

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή μέλι

1/4 φλ. ψιλοκομμένα πεκάν (ή καρύδια ή φουντούκια)

1 κουτ. κανέλα

1/4 κουτ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

psitamila

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση χωρίς να κόψετε το κάτω μέρος.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε μαζί το βούτυρο, τη βρόμη, την καστανή ζάχαρη (ή το μέλι), τα πεκάν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Γεμίζετε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα σε κάθε μήλο.

Τοποθετείτε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να σιροπιάσει το εσωτερικό του, άλλα 20 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά με παγωτό, αν θέλετε.

Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερι.

empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top