Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
Από την άλλη, όταν τα κρεμμύδια μπαίνουν στην ψύξη, το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρα σε συντομότερο χρονικό διάστημα, κάνοντάς τα να μαλακώνουν. Μάλιστα ο συγκεκριμένος τρόπος συντήρησης έχει ένα ακόμη μειονέκτημα: όταν τα κρεμμύδια μπαίνουν στο ψυγείο πλάι σε μυρωδικά και λαχανικά, δανείζουν στα γειτονικά τους τρόφιμα τη –μάλλον όχι ιδιαίτερα ευχάριστη- μυρωδιά τους.
Και τι γίνεται αν χρησιμοποιήσεις μόνο το μισό από ένα κρεμμύδι; Η απάντηση παραμένει η ίδια: αποφεύγεις και πάλι το ψυγείο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το τυλίγεις με μια διάφανη μεμβράνη ή το βάζεις μέσα σε ένα σακουλάκι ασφαλείας.