Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας. Μια από τις νέες αυτές αφίξεις είναι το… χοτ ντογκ με καρότα στη θέση του λουκάνικου!
Μη βιαστείς να αηδιάσεις. Η Katherine Sacks, συντάκτρια στο Epicurious.com, ισχυρίζεται ότι τα δοκίμασε πρόσφατα σε ένα μπάρμπεκιου και εντυπωσιάστηκε. Τα καρότα, που είχαν μαριναριστεί σε μηλόξιδο και σόγια σος, είχαν γίνει εκπληκτικά νόστιμα. Έτσι, η συντάκτρια αποφάσισε να μοιραστεί με τους αναγνώστες τρία tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να οργανώσεις ένα γεύμα μπάρμπεκιου «φιλικό» και για χορτοφάγους ή ακόμα και για vegans (όπως ονομάζονται όσοι απέχουν από όλα τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης).
1. Δώσε γεύση στα καρότα. Αν δεν προλαβαίνεις να τα αφήσεις να μαριναριστούν για μία ολόκληρη νύχτα, βράσε τα για λίγο σε ένα μείγμα που μπορείς να φτιάξεις από σάλτσα σόγιας, πιπεριές χαλαπένιος και σιρόπι σφενδάμου. Μέσα σε 10 λεπτά τα καρότα θα μαλακώσουν ενώ στην επιφάνειά τους θα σχηματιστεί ένα γλυκό και πικάντικο γλάσο.
2. Ψήσε τα. Για να προσθέσεις στα καρότα σου μια καπνιστή νότα, μετά το βράσιμο ψήσε τα για λίγο στην ψησταριά ή στα κάρβουνα.
3. Διάλεξε τα κατάλληλα συνοδευτικά. Στα ψωμάκια του χοτ ντογκ εκτός από τα καρότα μπορείς να προσθέσεις μαγιονέζα με λίγο χυμό λεμονιού (ή ένα vegan ντρέσινγκ, αν οι καλεσμένοι σου δεν τρώνε αυγό). Συμπλήρωσε τη γέμιση με φρέσκο ή αποξηραμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καλαμπόκι, που θα δώσουν γεύση και τραγανή υφή στο χοτ ντογκ. Συνόδευσε, αν θέλεις, το χοτ ντογκ με λαχανοσαλάτα (coleslaw), για να έχεις ένα πιάτο που θα ζηλέψουν ακόμα και οι πιο φανατικοί κρεατοφάγοι!