Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!
Συστατικά
1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά
3/4 φλιτζανιού θρυμματισμένος ανανάς σε χυμό
Απόδοση παραγωγής:
4 μερίδες
Μέγεθος σερβιρίσματος:
1/2 φλ.
Εκτέλεση
Χτυπάτε το υποκατάστατο αυγού και τη ζάχαρη σε μέτριο μπολ μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να πάρει κρεμώδη μορφή. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και ανανά. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο εντελώς πριν το προσθέσετε στην παγωτομηχανή.
Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την παγωτομηχανή ή για το μείγμα σε ρηχό γυάλινο μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Ανακατέψτε και ξύστε το μείγμα με λαστιχένια σπάτουλα κάθε 10 λεπτά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.
Διατροφικές Πληροφορίες:
Θερμίδες: 130 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 25 g, Πρωτεΐνες: 5 g, Λιπαρά: 1 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 59 mg, Νάτριο: 79 mg, Φυτικές ίνες: 1 g
Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 1/2 άμυλο, 1/2 λιπαρά.