Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι. Μην τρομάξεις! Το «δέντρο» που θα σου προτείνουμε τρώγεται, είναι νόστιμο, λαχταριστό και λιώνει υπέροχα στο στόμα και όχι δεν είναι γλυκό – είναι αλμυρό και τυρένιο!

Συστατικά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

10 γρ. (2 κ.γ.) στιγμιαία μαγιά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

4 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια μοτσαρέλα σε κύβους (ή οποιοδήποτε καλό τυρί που λιώνει της αρεσκείας σου)

Για την επικάλυψη

1 αυγό χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα βότανα (Χρησιμοποίησα τυπικά μικτά βότανα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε αποξηραμένο βότανο καρύκευμα της επιλογής σου)

νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Για τη δακόσμηση (προαιρετικά)

Σπόροι ροδιού

Δενδρολίβανο

pull apa

Εκτέλεση

Για να φτιάξεις τη ζύμη, ανακατεύεις ελαφρά μαζί το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνεις να σταθεί για 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

Σε ένα μπολ μίξερ, αναμειγνύεις το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις.

Ρίχνεις το μείγμα ζύμης στο αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να συνδυάζεται η ζύμη. Προσθέτεις το αυγό και το βούτυρο και στη συνέχεια ζυμώνεις για 5 λεπτά έως ότου η ζύμη να είναι μαλακή και λεία. Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τις πλευρές του μπολ ενώ ζυμώνεται.

Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτεις 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά και αφήνεις να ζυμωθεί μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.

Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύπτεις με πλαστικό περιτύλιγμα. Τοποθετείς σε ένα ζεστό σημείο και την αφήνεις να φουσκώσει για 60-90 λεπτά έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Μόλις αυξηθεί η ζύμη, τη διαιρείς σε κομμάτια σε μέγεθος μπάλας γκολφ που τα πλάθεις στην παλάμη του χεριού σου. Προσθέτεις έναν κύβο τυριού στο εσωτερικό κάθε μπαλίτσας.

Τοποθετείς τις μπάλες ζύμης σε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί φτιάχνοντας το σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, την μπάλα της κορυφής μπορείς να τη φτιάξεις σε σχήμα αστεριού. Αφήνεις λίγο χώρο ανάμεσα στις μπάλες ζύμης.

pull ap

Καλύπτεις χαλαρά το ψωμί του χριστουγεννιάτικου δέντρου με διάφανη μεβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει κι άλλο ενώ ο φούρνος θερμαίνεται.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 ° C / 350 ° F.

Αφαιρείς τη μεμβράνη. Αλείφεις το ψωμί με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζει με αποξηραμένα βότανα και αλάτι.

Το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις να ψηθεί για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να είναι έτοιμο.

Το αφαιρείς από το φούρνο, το αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το διακοσμείς με σπόρια ροδιού και δεντρολίβανο (προαιρετικά) πριν το σερβίρεις.

 

 

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Τρίο χούμους – απόλαυση επί τρία

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.
Back To Top