Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα. Αυτά τα 5 προϊόντα, ωστόσο, θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ένα νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια στο άψε-σβήσε, ακόμα δηλαδή και όταν έχεις ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σου.
1. Μοσχαρίσιος κιμάς: Χρησιμοποιείται σε μια τεράστια γκάμα πιάτων που αγαπούν τα πιτσιρίκια, όπως τα μπιφτέκια, τα σουτζουκάκια, τα γιουβαρλάκια, τα all-time-classic μακαρόνια με κιμά αλλά και ως γέμισμα σε μεξικανικές τορτίγιες, μαζί με διάφορα λαχανικά. Σχεδόν όλα τα παραπάνω μπαίνουν, μαγειρεμένα, και στην κατάψυξη, οπότε μπορείς να τα φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες.
2. Καταψυγμένο μείγμα λαχανικών: Πολύχρωμο καθώς είναι, αφού συνδυάζει αρακά, καλαμπόκι, πιπεριές και άλλα υλικά, αναδεικνύεται σε απόλαυση όχι μόνο για τον παιδικό ουρανίσκο αλλά και για το μάτι, δελεάζοντας και τον πιο… επιλεκτικό μικρό καταναλωτή να δοκιμάσει. Μαγειρεύεται εύκολα και σερβίρεται με κάθε τρόπο: ως κυρίως πιάτο, ως συνοδευτικό σε κρέας, ακόμη και στη μορφή σαλάτας μαζί με κάποιο ντρέσινγκ.
3. Ντοματάκια κονσέρβα: Χρησιμοποιούνται σε κάθε κοκκινιστό, όταν δεν έχεις το χρόνο και την ενέργεια να φτιάξεις σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τη βάση για μια πανεύκολη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά, στην οποία αρκεί να προσθέσεις φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
4. Πατάτες: Οικογενειακό νοικοκυριό δεν νοείται χωρίς πατάτες. Εκτός από τηγανιτές και στο φούρνο, ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό, μπορείς επίσης να τις βράσεις και να τις κάνεις πουρέ, αναμειγμένες με λαχανικά, για ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα που δίνει και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
5. Ψωμί για τοστ: Δεν χρησιμοποιείται μόνο σε ό,τι υποδηλώνει η ονομασία του, αλλά και σε καναπεδάκια σε μια παιδική γιορτή της τελευταίας στιγμής ή, όταν αρχίσει να μπαγιατεύει, σε αυγόφετες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.