Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν. Είναι απλοί, γρήγοροι και εξαιρετικά ικανοποιητικοί. Το καλύτερο κομμάτι; Φτιάχνονται σε 30 λεπτά, καθιστώντας τα την τέλεια πρόταση για μια απολαυστική καλοκαιρινή βραδιά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500 ή 600 γρ. φιλέτο σολομού
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
Μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 κουτ. σάλτσα Worcestershire
1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ψωμάκια χάμπουργκερ, για σερβίρισμα
Μαγιονέζα, για σερβίρισμα
Μαρούλι, για σερβίρισμα
Ντομάτα, για σερβίρισμα
Κόκκινο κρεμμύδι, για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το σολομό με αυγό, τη φρυγανιά, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και χυμό, άνηθο, ντιζόν, Worcestershire και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως και στη συνέχεια σχηματίστε σε 3 έως 4 μπιφτέκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι), θερμάνετε το λάδι. Προσθέστε μπιφτέκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Σερβίρετε μπιφτέκια σε ψωμάκια με μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδια (και πίκλες αν το επιθυμείτε).