Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις:

1. Κάνε τα ρολό: Τίναξε ελαφρά τα φύλλα του μαρουλιού και άπλωσέ τα σε ένα χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια, κάνε την πετσέτα ρολό και πίεσέ την ελαφρά (μην ασκήσεις πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να χαλάσεις τα φύλλα). Ξεδίπλωσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

2. Κούνησέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα στραγγιστήρι και κάλυψέ τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία θα τυλίξεις γύρω από το στραγγιστήρι. Κούνησε το στραγγιστήρι πάνω από το νεροχύτη, προς όλες τις κατευθύνσεις. Αφαίρεσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

3. Στριφογύρισέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού στη μέση μιας καθαρής πετσέτας κουζίνας ή μιας καθαρής μαξιλαροθήκης. Αφού πιάσεις την πετσέτα και από τις τέσσερις γωνίες της μαζί, μετατρέποντάς τη σε πουγκί (με το μαρούλι στο εσωτερικό της καλά κλεισμένο), στριφογύρισέ τη σαν λάσο αρκετές φορές (κατά προτίμηση στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο δεν σε ενοχλεί να εκτοξευτούν νερά στο πάτωμα). Ξετύλιξε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
Back To Top