Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του. Προσωπικά, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο από το πρώτο φλυτζάνι που φτιάχνεις με ένα φρέσκο, ανοιγμένο μόλις, καφέ, είτε είναι φίλτρου, νες ή εσπρέσο.

Όπως φαίνεται, όμως, ο αλεσμένος καφές κρύβει περισσότερα από ό,τι βλέπεις με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με τον FDA, τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) περιέχει έντομα και μάλιστα υπάρχει ειδική ρύθμιση για την ποσότητα μαμουνιών που επιτρέπεται στον αλεσμένο καφέ!

Ο FDA θεωρεί ότι τα έντομα είναι «φυσικά ή αναπόφευκτα ελαττώματα στις τροφές που προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους, τα οποία όμως δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία».

Αυτό που εννοεί είναι ότι τα έντομα καταλήγουν με φυσικό τρόπο στον αλεσμένο καφέ και σε άλλες τροφές, στη διάρκεια της επεξεργασίας τους και ως επί το πλείστον είναι ακίνδυνα. Εξάλλου, για να είμαστε και ρεαλιστές, πάνω από 2 δισεκατομμύρια κατοίκων της Γης έχουν τα έντομα ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Μάλιστα, ο οργανισμός θεωρεί τα έντομα ως μία βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι λίγο περίεργο να μαθαίνεις ότι ο καφές σου μπορεί να έχει έντομα, ή έστω κομμάτια εντόμων, ειδικά όταν μία εταιρεία απολυμάνσεων και αντιμετώπισης προβλημάτων με έντομα ανέφερε σε ρεπορτάζ της Huffington Post ότι μπορεί να καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε πάνω από 136.000 θραύσματα εντόμων το χρόνο μέσω του καφέ μας!

Αυτό είναι φυσικά το «χειρότερο» σενάριο. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία σου αλλά ίσως θα ήθελες να επενδύσεις σε ένα μύλο του καφέ, για να αγοράζεις ολόκληρους σπόρους πλέον και όχι αλεσμένο καφέ. Λέω εγώ τώρα….

 

empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Το πάρτι αρχίζει με γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top