Ας ξεκινήσουμε από αυτό: γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Επειδή η φλούδα τους χαλάει την ομοιόμορφη υφή μιας σάλτσας και, επιπλέον, είναι πιο δύσπεπτη. Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία και δεν θα χρειαστείς καν αποφλοιωτή λαχανικών.
1. Βάλε νερό να βράσει σε ένα σκεύος αρκετά μεγάλο για να χωράει όλες τις ντομάτες που θα ξεφλουδίσεις.
2. Τοποθέτησε στον πάγκο της κουζίνας, δίπλα στο μάτι με το νερό που ζεσταίνεται, ένα μεγάλο μπολ γεμάτο παγωμένο νερό ή νερό με παγάκια.
3. Χάραξε σε κάθε ντομάτα με ένα μαχαίρι ένα «X» στη βάση της (στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που έχει το στέλεχος), βύθισέ την προσεκτικά στο νερό που βράζει και άφησέ τη μόλις για ένα λεπτό.
4. Βγάλε τις ντομάτες από το νερό που βράζει, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, και βύθισέ τις αμέσως στο παγωμένο νερό, ώστε να σταματήσει αυτόματα η διαδικασία μαγειρέματός τους. Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις με τα χέρια, ξεκινώντας από τα σημεία που έχεις χαράξει. Η φλούδα θα απομακρυνθεί εκπληκτικά εύκολα.