Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει. Αντίθετα, το σπαγγέτι από κολοκυθάκια μαγειρεύεται όπως τα λαχανικά. Δηλαδή, το σοτάρεις.
Συγκεκριμένα, ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μία με δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρεις τα κολοκυθάκια σε λωρίδες μαζί με αλάτι και λίγο πιπέρι. Υπολόγισε περίπου πέντε λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρώς χωρίς να λιώσουν, δηλαδή να αποκτήσουν την al dente υφή των ζυμαρικών.
Αυτό ήταν! Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να προσθέσεις τη σάλτσα της επιλογής σου. Ενδεικτικά, το σπαγγέτι από κολοκυθάκια βρίσκει το ιδανικό του ταίρι σε μια σπιτική πέστο βασιλικού αλλά και σε μια σάλτσα που αποτελείται από ντομάτα και άλλα σοταρισμένα καλοκαιρινά λαχανικά. Καλή όρεξη!