Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί;
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», η δημοφιλία του πιπεριού προέκυψε από τον Λουδοβίκο ΙΔ της Γαλλίας. Ο ιδιαίτερος μονάρχης, απαιτούσε τα γεύματά του να είναι «ελαφρώς τσιμπημένα με καρυκεύματα», απλά να περιέχουν δηλαδή, αλάτι και πιπέρι. Η γαλλική κουζίνα, που βρισκόταν εκείνη την εποχή σε τροχιά ανόδου, έμελλε να απογειώσει τη φήμη του αλατοπίπερου. Οπότε, ορίστε! Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν στον βασιλιά άρεσε η κανέλα, για παράδειγμα. Η Ιστορία της γαστρονομίας θα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα…