Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία

Αυτή η σούπα με κοτόπουλο και ρύζι είναι η επιτομή των cozy vibes σε ένα μπολ, με το αποξηραμένο εστραγκόν να κλέβει την παράσταση. Το αποξηραμένο εστραγκόν έχει πιο σιωπηλή γεύση από το φρέσκο, παρέχοντας μια απαλή γεύση που συμπληρώνει όμορφα τα άλλα συστατικά. Το στιγμιαίο καστανό ρύζι είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου. Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο προετοιμασίας, ψάξτε για προ-κομμένα λαχανικά (καρότα, κρεμμύδια και σέλινο) στον διάδρομο των προϊόντων όπου πωλούνται έτοιμα λαχανικά.

Ενεργός χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

40 λεπτά

Μερίδες:

6

Είναι καλό το κοτόπουλο για εσάς;

Το στήθος κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Το στήθος κοτόπουλου παρέχει επίσης πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως χολίνη, βιταμίνη Β12, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, ψευδάργυρο και παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5). Η τακτική κατανάλωση στήθους κοτόπουλου έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Είναι το ρύζι υγιεινό;

Το ρύζι είναι βασικό σε πολλούς πολιτισμούς, και παρόλα αυτά μας λένε συχνά ότι είναι κακό για εμάς από τους υποστηρικτές των χαμηλών υδατανθράκων. Η αλήθεια είναι ότι το ρύζι, ειδικά το καστανό, είναι μια υγιεινή πηγή υδατανθράκων και θρεπτικών συστατικών. Το καστανό ρύζι σας παρέχει φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Είναι αυτή η συνταγή χωρίς γλουτένη;

Ναι! Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή δεν περιέχει συστατικά που περιέχουν γλουτένη, είναι χωρίς γλουτένη.

Υπάρχει υποκατάστατο για το αποξηραμένο εστραγκόν;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το εστραγκόν με ένα άλλο από τα αγαπημένα σας αποξηραμένα βότανα, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό, μαντζουράνα ή άνηθο. Δεν θα έχει την ίδια γεύση, αλλά για αυτή τη συνταγή σούπας, θα πρέπει να λειτουργεί μια χαρά. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα αποξηραμένα βότανα είναι πιο δυνατά από τα φρέσκα, οπότε αν επιλέξετε ένα πιο πικάντικο αποξηραμένο βότανο, δοκιμάστε προσεκτικά για να αποφύγετε να προσθέσετε πολύ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περισευούμενο μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή το καστανό ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων;

Ναι, μπορείτε να προσθέσετε υπολείμματα μαγειρεμένου καστανό ρύζι ή καστανό ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων, που θα είναι νόστιμο σε αυτή τη συνταγή. Προσθέστε το στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος για να το ζεστάνετε και να μην το παραψήσετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να μαγειρέψετε το ρύζι πριν το προσθέσετε στη σούπα;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε άψητο καστανό ρύζι γρήγορου ψησίματος σε αυτή τη συνταγή. Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό καστανό ρύζι, συνιστούμε να το μαγειρέψετε εκ των προτέρων και να το προσθέσετε στο τέλος, καθώς χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά για να ψηθεί πλήρως και να γίνει τρυφερό.

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

3 μέτρια κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα

2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

225 gr μανιτάρια cremini, κομμένα σε λεπτές φέτες

3 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός

1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 1/4 φλιτζάνι καστανό ρύζι (δείτε Συμβουλή)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα εστραγκόν

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σέλινο, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε μανιτάρια και σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τα μανιτάρια, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε το κοτόπουλο, το ζωμό, το χυμό λεμονιού, το αποξηραμένο εστραγκόν, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το ρύζι. Καλύψτε και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Μαγειρέψτε, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για 10 με 12 λεπτά.

Μοιράζετε τη σούπα σε 6 μπολ και ρίχνετε ομοιόμορφα φύλλα εστραγκόν.

Διατροφικές πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 1/2 φλιτζάνι

Θερμίδες 287, Λιπαρά 8g, Κορεσμένα Λιπαρά 3g, Χοληστερόλη 70mg, Υδατάνθρακες 25g, Συνολικά Σάκχαρα 3g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 28g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 675mg, Κάλιο 547mg

empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
Back To Top