Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο». Αβοκάντο + μπέικον = απόλαυση χωρίς ενοχές!

Αυτές οι «πατάτες» με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μετατρέπουν μια κανονική φέτα αβοκάντο σε κάτι εξαιρετικό. Παρακάτω έχουμε συμπεριλάβει μια εκδοχή ψητές στο φούρνο, αλλά και μια εναλλακτική εκδοχής σε περίπτωση που διαθέτεις φριτέζα άερος.

Επιτέλους μια εύκολη και συναρπαστική συνταγή που θα αποενεχοποιήσει τις βραδινές επιδρομές στην κουζίνα και θα αναδείξει το τσιμπολόγημα σε gourmet αλλά και υγιεινό πειρασμό!

 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

120

ΥΛΙΚΑ:

24 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

12-15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20-25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 αβοκάντο

24 λεπτές λωρίδες μπέικον

1/4 φλ. σάλτσα ράντσο, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200º. Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί. Τοποθετείς σε ένα ταψί, στο ράφι προς τα κάτω.

Ψήνεις μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό, 12 έως 15 λεπτά.

Σερβίρεις με σάλτσα ράντσο.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΡΑ ΑΕΡΑ

Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί.

Μοιράζοντας σε παρτίδες, τακτοποιείς τις φέτες στο καλάθι φριτέζας σε ένα στρώμα. Μαγειρεύεις στους 400 ° για 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό.

Τα απολαμβάνεις ζεστά.

avocbac

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΑΝΤΣΟ

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

½ φλιτζάνι sour cream

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα σχοινόπρασο

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, τον άνηθο, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτεις και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρεις.

 

Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις ένα ντιπ γιαουρτιού.

 

Διατροφικά στοιχεία του σνακ (ανά μερίδα): 120 θερμίδες, 4 g πρωτεΐνης, 3 g υδατάνθρακες, 2 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 11 g λίπος, 2 g κορεσμένο λίπος, 190 mg νατρίου.

Διατροφικά στοιχεία του ντιπ (ανά μερίδα): 152,7 θερμίδες, πρωτεΐνη 0,5 g 1% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 1,1 g, λίπος 16,6g 26% ΣΗΠ, χοληστερόλη 11,2 mg 4% ΣΗΠ, νάτριο 133,7 mg 5% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
Back To Top