Μέτρια | Μερίδες : 6 | 12.31-15.00 |
Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.
Υλικά:
- 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του gluten free
- 120 γρ. παντσέτα κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. mozzarella σε κυβάκια
- 2 αυγά
- 60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 γρ. γάλα
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 20 γρ. βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χαρτάκια για μάφιν
Οδηγίες:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε την παντσέτα μαζί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο και εκεί μέσα προσθέτουμε την παντσέτα και τη mozzarella. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κεφαλοτύρι. Ύστερα ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο ξηρό και το δουλεύουμε λίγο και γρήγορα ίσα ίσα να ανακατευτούν. Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.