Μέτρια | Μερίδες : 4 | 05.00-10.00 |
Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών.
Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
60 γρ. μαύρες ελιές κομμένες στη μέση χωρίς κουκούτσι
4 φιλέτα ψαριού (150 γρ. το καθένα, τόνος, πέρκα, σφυρίδα)
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό ή ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν χωρίς να χάσουν το σχήμα τους. Προσθέτουμε το ξύδι από κρασί, τη ζάχαρη και τις ελιές και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα φιλέτα ψαριού για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθός τους. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Ακουμπάμε επάνω από ένα φιλέτο ψαριού και σερβίρουμε με βρασμένες πατάτες ή ζυμαρικά