Μέτρια | Μερίδες : 4 | 05.00-10.00 |
Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
Υλικά:
400 γρ. στήθος καπνιστής πάπιας κομμένο λεπτά
300 γρ. φασόλια cannellini βρασμένα
8 ντομάτες ώριμες
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι θυμάρι
Φλοίδα από ½ λεμόνι λεπτοτριμμένη
50 γρ. ξύδι
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε 4 ντομάτες, τις κόβουμε σε τετραγωνάκια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το ξύδι. Βράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σιροπιαστό. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τις βράζουμε μέχρι να γίνουν συμπυκνωμένες, τις κρυώνουμε και τις ενώνουμε με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Τοποθετούμε τα φασόλια στο πιάτο και προσθέτουμε την καπνιστή πάπια. Δίπλα βάζουμε τη μαρμελάδα ντομάτας, ένα κορδόνι σάλτσα ντομάτας, μερικά κομμάτια φέτας κομμένη σε τετράγωνα, μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και ολοκληρώνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.