Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.

Υλικά:

400 γρ. στήθος καπνιστής πάπιας κομμένο λεπτά

300 γρ. φασόλια cannellini βρασμένα

8 ντομάτες ώριμες

½ κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωναράκι θυμάρι

Φλοίδα από ½ λεμόνι λεπτοτριμμένη

50 γρ. ξύδι

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε 4 ντομάτες, τις κόβουμε σε τετραγωνάκια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το ξύδι. Βράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σιροπιαστό. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τις βράζουμε μέχρι να γίνουν συμπυκνωμένες, τις κρυώνουμε και τις ενώνουμε με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Τοποθετούμε τα φασόλια στο πιάτο και προσθέτουμε την καπνιστή πάπια. Δίπλα βάζουμε τη μαρμελάδα ντομάτας, ένα κορδόνι σάλτσα ντομάτας, μερικά κομμάτια φέτας κομμένη σε τετράγωνα, μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και ολοκληρώνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
Back To Top