Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.

Υλικά:

400 γρ. στήθος καπνιστής πάπιας κομμένο λεπτά

300 γρ. φασόλια cannellini βρασμένα

8 ντομάτες ώριμες

½ κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωναράκι θυμάρι

Φλοίδα από ½ λεμόνι λεπτοτριμμένη

50 γρ. ξύδι

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε 4 ντομάτες, τις κόβουμε σε τετραγωνάκια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το ξύδι. Βράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σιροπιαστό. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τις βράζουμε μέχρι να γίνουν συμπυκνωμένες, τις κρυώνουμε και τις ενώνουμε με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Τοποθετούμε τα φασόλια στο πιάτο και προσθέτουμε την καπνιστή πάπια. Δίπλα βάζουμε τη μαρμελάδα ντομάτας, ένα κορδόνι σάλτσα ντομάτας, μερικά κομμάτια φέτας κομμένη σε τετράγωνα, μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και ολοκληρώνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top