Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.

Υλικά:

250 γρ. γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια

2 εσαλότ ψιλοκομμένα

300 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια

1 μικρό μάτσο σέλινο (τα κλωνάρια κομμένα σε κομματάκια)

Ελαιόλαδο

250 γρ. ζωμό λαχανικών

Το ζεστ και το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα εσαλότ, προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τις πατάτες, τα κλωνάρια του σέλινου και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε μέσα το χυμό και το ζεστ από το λεμόνι καθώς και τα φύλλα από το σέλινο κομμένα σε κομμάτια. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με καστανό ρύζι.

empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
Back To Top