Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
Υλικά:
600 γρ. σαρδέλα μεγάλη καθαρισμένη και ανοιχτή σαν φιλέτο
600 γρ. άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
200 γρ. λευκό κρασί
1 κ. γλυκού ζάχαρη
40 γρ. κουκουνάρι
40 γρ. σταφίδα μουσκεμένη σε νερό
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι όσο χρειάζεται
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Οδηγίες:
Περνάμε τις σαρδέλες στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε ύστερα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μην πάρουν χρώμα αλλά να μαλακώσουν, για μισή ώρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πήλινο ή γυάλινο σκεύος βάζουμε μία στρώση σαρδέλες, μία στρώση κρεμμύδι, από πάνω ρίχνουμε λίγο σταφίδα και λίγο κουκουνάρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες ώστε να μαριναριστούν.