Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.

Υλικά:

12 μικρές αγκινάρες σε λαδόξυδο και αλατοπίπερο

1 λεμόνι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

200 ml άσπρο ξηρό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεπτό κλωνάρι θυμάρι

½ ματσάκι βασιλικό

12 μικρές μαύρες ελιές

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και αφήνουμε τα κοτσάνια γύρω στα 4 εκ. Βγάζουμε την κορυφή του κεφαλιού τους και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν για 2 λεπτά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το άσπρο κρασί και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε τις ελιές. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο γαρνίροντας από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό.

empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
Back To Top