Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.

Υλικά:

375 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμμ. μέλι

100 γραμμ. καστανή ζάχαρη

40 γραμμ. βούτυρο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κανέλα

1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.σ. σόδα

1 κρόκος αυγού

Οδηγίες:

Βάλτε το βούτυρο να λιώσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι και αφήστε τα να κρυώσουν. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και προσθέστε τον κρόκο, το λιωμένο βούτυρο και τη σόδα που θα την έχετε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό. Ανακατέψτε τα με το χέρι, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη στο ψυγείο για 15΄ να δέσει. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόψτε το με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Ψήστε τα μπισκοτάκια σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15΄, μέχρι να πάρουν χρώμα.

empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
Back To Top