Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

300 γρ. κολοκύθα βρασμένη και περασμένη στο μίξερ

180 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 80 γρ. για το δέσιμο)

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

50 γρ. amaretti μπισκότο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σφηνάκι amaretto di Saronno

100 γ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ, τον πουρέ κολοκύθας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα και το σφηνάκι amaretto. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε γαρνίροντας με το μπισκότο που το έχουμε κάνει σκόνη.

empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
Back To Top