Μέτρια | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση!
Υλικά:
12 μπουτάκια κοτόπουλου
Τριμμένη φρυγανιά
Μαϊντανός
Για τη μαρινάδα:
500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμ. ροκφόρ, λιωμένο καλά με πιρούνι
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ
1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση καυτερή)
1 πρέζα ρίγανη
3 λεμόνια (κατά προτίμηση λάιμ), χυμός και ξύσμα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ με καπάκι, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πλύνετε και σκουπίστε τα μπουτάκια με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα στη μαρινάδα και αφήστε τα στο ψυγείο για 8-12 ώρες (και από την προηγούμενη ημέρα, αν θέλετε), γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές κατά καιρούς. Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή απλώς λαδώστε το. Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Όπως είναι τα μπουτάκια με τη μαρινάδα περάστε τα ένα-ένα από την τριμμένη φρυγανιά και στρώστε τα με τη σειρά στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄-30΄.