Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 

Υλικά:

2 κιλά μανταρίνια ακέρωτα

2 κιλά ζάχαρη

1 βανίλια

Χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Πετάμε ύστερα το νερό και βάζουμε τα μανταρίνια σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα τους και την πολτοποιούμε. Ρίχνουμε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαρμελάδα να ξεκουραστεί για μία ημέρα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη βανίλια, αφού την ανοίξουμε και αφαιρέσουμε τα σποράκια. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και στο τέλος μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Κοτόπουλο με αμύγδαλα

Ένα γρήγορο ασιατικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει...
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Pancakes με τυρί

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.
Back To Top