Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 

Υλικά:

2 κιλά μανταρίνια ακέρωτα

2 κιλά ζάχαρη

1 βανίλια

Χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Πετάμε ύστερα το νερό και βάζουμε τα μανταρίνια σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα τους και την πολτοποιούμε. Ρίχνουμε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαρμελάδα να ξεκουραστεί για μία ημέρα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη βανίλια, αφού την ανοίξουμε και αφαιρέσουμε τα σποράκια. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και στο τέλος μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Ανάμεικτη σαλάτα

Μία ιδιαίτερα θρεπτική σαλάτα.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
Back To Top