Μέτρια | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
Υλικά:
4 στήθη από φιλέτο κοτόπουλο
120 γρ. τυρί μοτσαρέλα
10 γρ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
125 γρ. τρίμματα ψωμιού
2 αυγά χτυπημένα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με αρωματικά
Οδηγίες:
Σκεπάζουμε τα φιλέτα με διαφανή μεμβράνη και τα πιέζουμε με έναν πλάστη να απλώσουν. Μοιράζουμε το τυρί σε 4 μερίδες και τα τοποθετούμε πάνω σε κάθε φιλέτο. Διπλώνουμε τα φιλέτα να γίνουν σαν φακελάκια. Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο με τα τρίμματα και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό και μετά στα τρίμματα. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία για 10-15 λεπτά γυρίζοντάς το μία φορά. Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα, ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το περιχύνουμε.