Εύκολη | Μερίδες : 4 | 10.01-12.30 |
Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά.
Υλικά:
½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή γάλα από ρύζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 20 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. αλεύρι ή ρυζάλευρο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό ή το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και χρησιμοποιούμε όπως μία μπεσαμέλ.