Εύκολη   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 

Υλικά:

½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή γάλα από ρύζι

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 20 γρ. μαργαρίνη

50 γρ. αλεύρι ή ρυζάλευρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό ή το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και χρησιμοποιούμε όπως μία μπεσαμέλ.

empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Μικρά muffin με σοκολάτα

Τέλεια, αφράτα muffins με σοκολάτα. Κλασικά μικρά κέικ για παιδικά πάρτι, για πρωινό, για σνακ στη δουλειά.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
Back To Top