Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
Υλικά:
4 φιλέτα μπακαλιάρο των 150 γρ. περίπου
½ φλιτζάνι φρέσκο κορίανδρο
1 φλιτζάνι κους κους
3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια
60 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Παίρνουμε τα μισά φύλλα κορίανδρο και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κορίανδρο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κους κους, τις ντομάτες και τις ελιές. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά έως ότου μαλακώσει ο μπακαλιάρος. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα ολόκληρα φύλλα κορίανδρου που είχαμε κρατήσει στην άκρη και σερβίρουμε.