Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
Υλικά:
400 γρ. πέννες rigate
100 γρ. τυρί gorgonzola
100 γρ. emental
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. τυρί fontina
200 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
1 πρέζα άσπρο πιπέρι
Οδηγίες:
Κόβομε τα τρία τυριά σε κυβάκια (η παρμεζάνα είναι τριμμένη). Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και τα 4 τυριά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που έχουμε κρατήσει, ώστε να παραμείνει κρεμώδης.