Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 

Υλικά:

½ κιλό Λαζάνια

5 μελιτζάνες

5 μπάλες μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

2 κουτιά τομάτα κον κασέ

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

½ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ., τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο ίσα για να πάρει γεύση και ύστερα το αφαιρούμε. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, 1 κουταλιά αλάτι, την πάπρικα, λίγο πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώνουμε από πάνω τα λαζάνια ομοιόμορφα, τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνουν 3-4 στρώσεις. Τελειώνουμε με σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία χρυσή κρούστα. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.

empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
Back To Top