Μέτρια | Μερίδες : 8 | 12.31-15.00 |
Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Υλικά:
700 γρ. σολομό κομμένο σε κύβους
2 λεμόνια
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
16 ξυλάκια για σουβλάκια
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε μέσα τους κύβους από το σολομό και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες και κάνουμε τα σουβλάκια βάζοντας εναλλάξ το σολομό και τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.