Εύκολη | Μερίδες : 2 | 21.01-04.59 |
Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι.
Υλικά:
1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι
500 γραμμ. διάφορα φρέσκα, σχετικά χοντροκομμένα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακό κ.λπ.)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 φλιτζ. σπιτική μαγιονέζα
1 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (μην ανησυχείτε πόσο, γιατί θα το σουρώσετε). Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά. Ρίξτε αλάτι και πολύ πιπέρι. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 φλιτζ. μαγιονέζα, τον μαϊντανό και τη μισή ποσότητα ρυζιού και θαλασσινών. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη μαγιονέζα, ρύζι και θαλασσινά μαζί με τον άνηθο και την κέτσαπ. Λαδώστε ελάχιστα μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα και απλώστε πιέζοντας μέσα τα δύο μείγματα, εναλλάξ σε τέσσερις στρώσεις. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και, αφού το ρύζι δέσει καλά, ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα.