Εύκολη | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Ενα πιάτο "μπαλαντέρ" που εκτός απο σαλάτα μπορεί να γίνει γαρνιτούρα στο ψάρι.
Υλικά:
200 γρ. κάπαρη
4 φύλλα μέντα
4 κλωνάρια ρίγανη (τριμμένη)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Παίρνουμε την κάπαρη και την ξαρμυρίζουμε καλά σε νερό κρύο 2 – 3 φορές ανά μία ώρα και στο τέλος τη στεγνώνουμε να φύγει το πολύ νερό. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε τη μέντα, το σκόρδο και τη ρίγανη και τα ρίχνουμε μέσα. Τέλος ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο αφήνουμε να μαριναριστεί για μερικές ώρες.
Τη σερβίρουμε για γαρνιτούρα, συνήθως με ψάρι.