Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.

Υλικά:

4 μέτριες πατάτες

300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (καραβίδες, μικρά καλαμαράκια, μύδια, αχιβάδες,γαρίδες)

50 γρ. κρέμα σαντιγί

5 κλωναράκια κρεμμυδάκι φρέσκο

50 γρ. κονιάκ

10 γρ. βούτυρο

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 τούφες άνηθο

Για το πέστο μαϊντανού

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

100 γρ. μαϊντανό

½ σκελίδα σκόρδο

40 γρ. κουκουνάρια

1 φέτα ψωμί του τοστ

Οδηγίες:

Βράζουμε λίγο τις πατάτες και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα. Τις περνάμε από την παρμεζάνα και τις γκρατινάρουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο. Με το εσωτερικό της πατάτας φτιάχνουμε μια κρέμα, περνώντας τη στο μίξερ και προσθέτοντας το βούτυρο την κρέμα σαντιγί , το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο πολύ ψιλό, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίζουμε τα θαλασσινά και σβήνουμε με το κονιάκ. Κρατάμε μερικές γαρίδες για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα θαλασσινά τα ενώνουμε με την κρέμα πατάτας. Με την κρέμα γεμίζουμε τις πατάτες και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τις τουφίτσες άνηθου. Αρωματίζουμε με pesto μαϊντανού.

Για το pesto μαϊντανού περνάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε βάζοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε.

empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
Back To Top