Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.

Υλικά:

2 κρεμμύδια

2 μελιτζάνες

4 κολοκύθια

4 ντομάτες

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 πιπεριά κίτρινη

3 μέτριες αγκινάρες

120 γρ. ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη φρέσκια

1 λάιμ

10 φύλλα βασιλικό

100 γρ. φλέικς παρμεζάνας

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές., ενώ τις πιπεριές και τις ντομάτες τις κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε και τις αγκινάρες στη μέση και ύστερα παίρνουμε όλα μαζί τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε με 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάιμ για μία ώρα. Έχουμε βάλει την ψηστιέρα να ζεσταίνει και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα απλώνουμε όλα στο πιάτο και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω. Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με το φλέικς παρμεζάνας και τα φύλλα βασιλικού. Αν θέλουμε μπορούμε γύρω γύρω να βάλουμε ψημένες φέτες ψωμί.

empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Σπαγγέτι με γεύση θάλασσας

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 
Back To Top